Pravilnik o vračilu in vračilih

Naš pravilnik o vračilu je zelo strog. Preden začnete nakupovati pri nas, obvezno preberite pravila. Ta pravila so namenjena preprečevanju goljufivih praks in dejavnosti.

100-odstotno se zavzemamo za vaše zadovoljstvo. Vsak izdelek, preden zapusti vrata, ročno preveri eden od naših članov, da zagotovimo, da boste dobili najboljše od vsega Čeprav si zelo prizadevamo, da bi vaša škatla prispela v popolnem stanju, se včasih kaj zgodi. Če pri prejetem predmetu odkrijete težavo, fotografirajte napako in se takoj obrnite na nas. Sodelovali bomo z vami, da bi zagotovili vaše zadovoljstvo.

Naša politika vračila in vračila velja 30 dni. Če je od vašega nakupa minilo 30 dni, vam ne bomo mogli zagotoviti celotnega povračila ali zamenjave.

● Pogoji vračanja

Stranka je odgovorna za stroške pošiljanja v primeru vračila. Zaradi zaščite in zavarovanja vam priporočamo, da uporabite prevoznika, ki mu je mogoče slediti in ga podpisati, saj ne odgovarjamo za morebitno izgubo ali poškodbo blaga med postopkom vračanja.

-Vsi prodani izdelki morajo biti vrnjeni v originalnem stanju (tj. če je bil izdelek uporabljen, ne moremo in ne bomo vrnili denarja).

-V izdelku ne sme manjkati vrečk ali nalepk.

-na embalaži izdelka ni prask/poškodb

-za zaščito vrnjenih izdelkov je treba zagotoviti škatle

Na voljo imate 5 delovnih dni, da nam izdelek pošljete nazaj. Če boste kršili katero koli od zgornjih pravil, bomo zavrnili vračilo ali vračilo. Če je iz naših podatkov o sledenju razvidno, da je izdelek dostavljen ali podpisan, si pridržujemo pravico, da v primeru zahtevka zavrnemo kakršno koli obliko odškodnine.

● Napake in nadzor kakovosti

Za majhne madeže lepila ali napake pri šivanju na naših izdelkih nismo odgovorni. Te so zelo pogoste. Menimo, da to ni utemeljen razlog za popust ali odškodnino.

Smo trgovina za nadaljnjo prodajo. Izdelkov, ki jih prodajamo, ne izdelujemo. To pomeni, da nismo odgovorni, če se kakovost izdelka sčasoma poslabša.

● Preklic naročila

Če oddate naročilo in se ga iz kakršnega koli razloga odločite preklicati, preden ga odpošljemo, vam bomo vrnili 100 % denarja. Ko pa je izdelek že poslan, preklicev sploh ne sprejemamo.

● Vračila

  1. Kako vam bomo povrnili denar. Po prejemu in pregledu vašega vračila vam bomo poslali elektronsko sporočilo, v katerem vas bomo obvestili, da smo prejeli vaše vračilo. Prav tako vas bomo obvestili, ali je vaše vračilo odobreno ali zavrnjeno. Če bo vračilo odobreno, bo obdelano in samodejno nakazano na vašo kreditno ali debetno kartico ali prvotni način plačila v 14 dneh od datuma, ko smo prejeli vrnjeni izdelek (ali, če vam izdelka še nismo poslali, v 14 dneh od datuma, ko ste nas obvestili o preklicu).
  2. Povračila stroškov pošiljanja: Pri vračilu izdelkov ne moremo povrniti stroškov pošiljanja. Vsi plačani stroški pošiljanja bodo odšteti od vašega vračila.
  3. Zamujena ali manjkajoča povračila (če je primerno). Če vračila niste prejeli, najprej preverite svoj bančni račun in se nato obrnite na podjetje za izdajo kreditnih kartic ali banko.

Če ste v dvomih

Če imate kakršna koli vprašanja o naši politiki vračil in povračil, nam pišite po elektronski pošti. Na vaše elektronsko sporočilo bomo običajno odgovorili v 24 urah.

X